seksbiecht

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In De Telegraaf blikt mediajournalist Mark Koster vandaag terug op de jongste aflevering van Zomergasten, waarin gast Liesbeth Zegveld op een vraag van de presentatrice spontaan tot een ontboezeming over haar seksleven komt:

Het leverde ontroerende televisie op, omdat het niet was voorgeproduceerd, zoals de meeste talkshows. Laat de openhartige seksbiecht van Zegveld een inspiratie zijn voor talkshowmakers.

Seksbiecht is zo’n woord waarvan je veronderstelt dat het allang ingeburgerd is, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het woord maakt vandaag zijn krantendebuut, al is het niet helemaal nieuw. Op de sociale media is het sinds 2014 een paar keer gebruikt en toevallig viel het woord vorige week in RTL Boulevard, toen in dat roddelprogramma gesproken werd over de serie B&B Vol liefde.

Hoewel biecht tegenwoordig regelmatig figuurlijk gebruikt wordt ter aanduiding van een bekentenis, zijn er weinig samenstellingen met dit woord ingeburgerd. Dopingbiecht is een van de weinige. Daar komt seksbiecht nu bij.

Definitie

seksbiecht (de, -en) bekentenis over een onderwerp op seksueel vlak, bijvoorbeeld over seksuele voorkeuren of seksuele ervaringen met een ander dan de eigen liefdespartner

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *