Werknemers beginnen het thuiswerken in coronatijd zat te worden, schrijft De Volkskrant vandaag:
In het begin hadden we het Diederik Gommers-effect: iedereen zette de schouders eronder en er was oneindig veel begrip en saamhorigheid. Nu is er een groot verschil tussen mensen die het best lekker vinden en mensen die het gewoon niet trekken.
Ook in juli was op Twitter al eens sprake van het Gommerseffect, dus blijkbaar staat de intensivistenbaas (en inmiddels bn’er) Diederik Gommers symbool voor iets. Door zijn sympathieke uitstraling werd Gommers eerder al eens uitgeroepen tot de nationale knuffelbeer in coronatijd, maar zijn brede maatschappelijke betekenis in coronatijd heeft hij natuurlijk vooral te danken aan zijn vele optredens in praatprogramma’s. Op die manier wist hij namelijk mensen te motiveren zich aan de coronaregels te houden om te voorkomen dat de IC’s overbelast zouden raken. Dat is blijkbaar wat met het Gommerseffect wordt bedoeld.
Dat dit Gommerseffect nu uitgewerkt begint te raken, is wel een beetje jammer nu we aan de vooravond van de tweede coronagolf lijken te staan.
Definitie
Gommerseffect (het, g.mv.) verschijnsel dat mensen door het mediaoptreden van een geloofwaardige en aansprekende medicus bereid zijn zich te houden aan maatregelen om een virusepidemie onder controle te houden, genoemd naar de intensivist Diederik Gommers, die tijdens de eerste uitbraak van corona in Nederland vaak in de media optrad om de ernst van de ziekte en de impact op de ziekenhuizen te benadrukken
Geef een reactie